STOP ZMIANIE CZASU

20171005_093551

W czwartkowe przedpołudnie w biurze ZW PSL w Szczecinie odbyła się konferencja prasowa, która dotyczyła złożonego projektu ustawy- przez PSL przeciwko zmianie czasu. Dwukrotna zmiana czasu w każdym roku nie znajduje obecnie ani uzasadnienia społecznego, ani ekonomicznego. Utrzymanie zmiany czasu stanowi anachronizm i przyczynia się do wielu negatywnych skutków o charakterze zdrowotnym i gospodarczym. Zmiana czasu prowadzi do rozregulowania zegara biologicznego, którego rytm stanowi fundamentalne znaczenie dla zdrowia każdego człowieka i wpływa niekorzystnie na samopoczucie, obawiając się m.in kłopotami ze snem czy problemami z koncentracją.
Został również poruszony temat ustanowienia 12 lipca Dniem Walki i Męczeństwa Wsi Polskiej. Już wkrótce kalendarz polskich świąt wzbogaci się o jeszcze jedną datę. 12 lipca będziemy wspominali bohaterską postawę mieszkańców polskiej wsi.  20171005_093426