Spotkanie Noworoczne

DSC_0578

Ludowcy z Pomorza Zachodniego spotkali się tradycyjnie na początku Nowego Roku na spotkaniu noworocznym. Tegoroczne uroczystości odbyły się w Szczecinie 7 stycznia przy udziale wielu znakomitych gości: Prezesa Władysława Kosiniaka-Kamysza, Europosła Czesława Siekierskiego, Posła na Sejm Arkadiusza Marchewki, Marszałka Województwa Zachodniopomorskiego Olgierda Geblewicza, Wicemarszałka Województwa Wielkopolskiego kol. Krzysztofa Grabowskiego, Wicemarszałka Województwa Lubuskiego kol. Stanisława Tomczyszyna. Uroczystości rozpoczęły się w Katedrze pw. Św. Jakuba gdzie uroczystą koncelebrowaną msze św. w intencji ruchu ludowego odprawił ks. Arcybiskup Metropolita Szczecińsko- Kamieński Andrzej Dzięga. Mszy św. Towarzyszyły poczty sztandarowe z większości powiatów województwa. Następnie wszyscy uczestnicy przenieśli się do Opery Na Zamku gdzie przy gromkich brawach ponad 350 uczestników przywitano przybyłych gości. Wypełniona po brzegi sala była świadkami wręczenia odznaczeń „ złotych koniczynek” i szczególnie ciepło przyjętych 7 nowych członków Stronnictwa. Po zakończeniu części oficjalnej międzynarodowy zespół artystów Opery przybliżył wszystkim najwspanialsze arie. Występ szczecińskich artystów zakończył się owacjami na stojąco. Ostatnim punktem noworocznego spotkania były życzenia wypowiadane podczas łamania się opłatkiem.DSC_0611DSC02348

DSC02179DSC_0578DSC_0554DSC_0555DSC_0625